Zöld kávé kapszula előnyei

Zoldkave_bogyo

A kávé a világ egyik legnépszerűbb stimulánsa és egyik legszélesebb körben fogyasztott itala a tea és a víz után.

A zöldkávé kapszulát a pörköletlen vagy nyers kávébabok ledarálásával, megőrlésével készítik el. az AppliedFoods.com szerint a zöldkávé igen gazdag klorogénsavban, ami egy olyan erős antioxidáns, amelynek segítségével a szervezetet megszabadíthatjuk a káros szabad gyökökkel, így segítve elő egészségünket. A zöldkávé rendszeres fogyasztása és a klorogénsav számos egészségügyi előnyt kínál.

 

Magas vérnyomás

A zöldkávé fogyasztása jótékony hatással lehet a magas vérnyomásra. Egy tokiói tanulmány kiderítette, hogy a zöldkávé kapszula az enyhén magas vérnyomást képes visszaállítani, normalizálni, viszont a megfelelő értéket nem csökkenti le túlságosan, tehát azok is fogyaszthatják, akiknek vérnyomásuk normális. A kutatás kimutatta azt is, hogy a zöldkávé vérnyomáscsökkentő hatása egyenesen arányban állt az elfogyasztott mennyiséggel. Tehát minél több zöldkávé kapszulát fogyasztunk el (természetesen nem napi szinten), annál nagyobb hatást gyakorolhatunk a magas vérnyomásra.

 

Fogyás

A zöldkávé kapszuláról bebizonyosodott, hogy igen hatékony lehet a fogyásban is. Egy japán tanulmány feltárta, hogy a zöldkávé jelentős mértékben csökkentette a testsúlyt néhány hét alatt. A kutatás megállapította, hogy a koffein és klorogénsav kombinációja hatékonyan csökkenti a zsír felszívódását és felhalmozódását, sőt az anyagcserét is gyorsítja, így a zsírégetés is fokozódik.

 

Cukorbetegség

A kutatások kimutatták, hogy a zöldkávé kapszula igen hatékony lehet a cukorbetegség kezelésében is. Egy kairói kísérlet során kiderült, hogy a zöldkávé kapszula rendszeres fogyasztásával a diabéteszes patkányok esetében csökkent a vércukorszint és az inzulinigény is. A tanulmányból kiderült, hogy a klorogénsav felelős e hatásért, mivel ez az anyag képes befolyásolni a glükóz szállítását a szervezetben.