Gyakori kérdések

Zoldkave_termes

A fogyás egyre inkább fókuszpontban áll és éppen ezért egyre több diétás módszer lát napvilágot nap, mint nap.

Nem csoda, hogy a polcok teli vannak olyan termékekkel, amik azt ígérik, hogy gyorsan és könnyedén segítenek megszabadítani a felesleges testsúlytól. Mostanában az idő pénz, így senkinek sincs ideje, hogy rendszeresen sportoljon vagy egészségesen étkezzen. A zöld kávé kivonat azonban nem feltétlenül követel meg ilyen tevékenységeket, anélkül is beindítja a fogyást.

 

Mi is pontosan a zöldkávé kivonat?

A hagyományos kávébabok vöröses barnák, mivel pörkölve kerülnek forgalmazásba. A zöld kávébab még nyers és nincs pörkölve. Ezekből a zöld kávébabokból készítik el a zöld kávé kivonatokat.

 

Hogyan dolgozzák fel?

A technológiának köszönhetően a zöld kávészemek egyedülálló módon kerülnek feldolgozásra, nem teszik ki magas hőnek, így a klorogénsav nem bomlik el a szemekben. A zöldkávénak tehát több, mint 50%-a klorogénsav.

 

Mi a klorogénsav?

A klorogénsav igen hasznos, ha le szeretnénk fogyni. A zöld kávébab különösen nagy mennyiségben tartalmaz klorogénsavat. Ez a sav megakadályozza a glükóz felszívódását, így a szervezet el kezdi felélni a zsírpárnákat.

 

Hogyan működik a zöld kávé?

A zöld kávé kétféleképpen segít a súlycsökkenésben: első mód, hogy képes az új zsírsejtek előállításának megakadályozásában, mivel akadályozza a glükóz felszívódását. Így a szervezet felhasználja a tárolt zsírsejteket, hogy energiát nyerjen. Másodszor a zöld kávé kivonat felgyorsítja az anyagcserét, ami fokozza a zsírégetést.

 

Hatásos?

A kutatások bizonyították, hogy a zöld kávé rendszeres fogyasztásával 12 hét alatt a testsúly 10%-a elveszíthető. Ennek a kivonatnak semmilyen mellékhatása sincs. A zöldkávé kivonat koffeinmentes és semmilyen negatív hatást nem produkál a szervezetben.

 

Mekkora az ideális bevitel?

Az ajánlott fogyasztási szint 400 milligramm, amit edzés előtt fél órával érdemes bevenni. Nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel is.

 

Kik fogyaszthatják?

A gyermekeknek és a terhes nőknek nem ajánlott fogyasztani, sőt azoknak sem, akik érzékenyek a kávéra.