Zöld kávét a diabéteszben szenvedőknek is!

Zoldkave_diabetesz

A cukorbetegség úgy alakul ki, hogy az endokrin rendszer megbetegszik, aminek következtében a glükóz szintje állandóan magas lesz a véráramban.

Hogy ez az állapot ne vezessen életveszélyes szövődményekhez, nagyon fontos, hogy mindig alaposan és tudatosan állítsuk össze egy cukorbeteg étrendjét. Fontos tudni, hogy a cukorbetegség korában tartható egy egészséges étrenddel, valamint a rendszeres testmozgással. Persze sok esetben szükség van kiegészítőként gyóygszeres vagy inzulinos kezelésre is. A cukorbetegek számára zöldkávé rendszeres fogyasztása is egy kiváló megoldás az állapot súlyosságának csökkentésére, mivel a zöldkávé kapszula képes normalizálni a vércukorszintet.

 

A zöldkávéról már tudjuk, hogy a pörköletlen kávészemeket jelenti. Ezekben a babokban igen nagy koncentrációban leljük fel a klorogénsavat, ami egy olyan antioxidáns, mely nemcsak a fogyni vágyók, hanem a diabéteszes betegek számára is előnyös. Ha diabéteszt diagnosztizáltak nálunk, akkor orvosunk bizonyára megjegyezte, hogy kerülni kell a kávéfogyasztást, mert az nagymértékben megemelheti a vércukorszintet. Azonban a zöldkávé esetében nem kell ettől tartanunk, mivel a vércukorszintet megemelő anyag, a koffein csak igen elenyésző mennyiségben van jelen ebben a kapszulában.

 

De miért is előnyös a zöldkávé kapszula a cukorbetegek számára? A klorogénsav nevű antioxidáns nem tesz mást, mint gátolja a glükóz felszívódását a vékonybélben, ezenfelül pedig megakadályozza, hogy nagy mennyiségű glükóz szívódjon fel a májból. E tulajdonságainak köszönhetően a klorogénsav csökkenti a glükóz mennyiségét a véráramban, így a szervezet vércukorszintje helyreáll.

 

További előnyök

A zöldkávé más előnyöket is produkál: a nyer szemek antioxidáns tartalma igen magas, ezáltal képes az immunrendszert stimulálni. A zöldkávé kapszula több, mint 100 antioxidáns tartalmaz, de ezenfelül megtalálhatunk benne egy olyan fehérjét is, ami ténylegesen véd a cukorbetegség kialakulásával szemben. Vagyis a megelőzésben is fontos szerepet játszik.